zondag 2 maart 2014

Pink Coconut
Het is al laat op de avond en ik ben nog even de mail aan het checken. Ik besef me ineens dat ik regelmatig de vraag krijg, wat is eigenlijk een Bath Creamer? Daarom is het nu tijd om onze bath Creamers even in the spotlight te zetten en jullie uit te leggen waar ze van gemaakt zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Lees maar gauw verder.


De Bath Creamer is een relatief klein bad product, ze wegen ongeveer 70-80 gram in tegenstelling tot een Bath Bomb die toch vaak al gauw 180 gram wegen en wel 4x zo groot zijn. De Bath Creamer bevat een heel groot deel Sheaboter wat een super verzorger is voor onze huid. Sheaboter is een natuurlijk vet wat gewonnen word uit de Karitèboom het heeft van zichzelf hydraterende, beschermende en helende eigenschappen en daarnaast stimuleert het de celvernieuwing van de huid. Het oliezuur uit de boter lijkt sterk op de talg die onze eigen huid produceert en onze huid beschermt. Het bevat vitamines als A (Retinol) en E. Heb je een hele droge huid of zelfs eczeem of psoriasis dan kan je huid een flinke oppepper krijgen van de Sheaboter. De boter heeft van oorsprong een lichtgele kleur en smelt bij een temperatuur van 29 - 34 graden.
Sheaboter
Verder bestaat de Bath Creamer uit Natriumbicarbonaat (Baking Soda). Natriumbicarbonaat is een zoutverbinding in poedervorm. Het is wit en smaakt een tikje zout. Het maakt het water minder hard en maakt je huid zacht. In een ander artikel zal ik wat uitgebreider ingaan op de vele voordelen die Natriumbicarbonaat allemaal kan hebben. Samen met de citroenzuur zorgt het voor kooldioxide in het warme water en dat geeft het bruisende effect.
Blue Mountain

Er zit ook een beetje maizena in de mix van de Bath Creamer, dit is een bindmiddel wat ook heilzaam is voor geirriteerde huid.

Laureth-4  is een emulgator die ervoor zorgt dat water en vetten kunnen vermengen, zo blijven olieën en boter niet drijven maar worden ze in het water vermengd zodat je huid ze goed op kan nemen.

Frangipani

Hoe gebruik je een Bath Creamer?
Werp de Creamer in zijn geheel in een nog vollopend bad, het zal zacht bruisen en zijn goedheden verspreiden in het water. De Creamer is genoeg voor 1x badderen, maar kan ook gebruikt worden voor meerdere voet of hand badjes, breek hiervoor de creamer voorzichtig in stukjes.



Kortom de Bath creamer zit bommetje vol verzorging. Een bad van circa 20 min geeft je een heerlijke zachte verzorgende huid die niet meer ingesmeerd hoeft te worden. Heb je een hele droge huid dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen wat bodybutter of bodylotion op te smeren.
Flower Jam




Op dit moment staan er 4 soorten Bath Creamers in de shop, maar er komen deze week een aantal nieuwe heerlijke lenteachtige soorten bij. 

Ze kosten 3,50 per stuk en hier kun je ze vinden http://www.watmaaktjemooi.nl/bath-shower/bath-creamers




Hebben jullie al eens gebadderd met een Bath Creamer???

1 opmerking :

  1. Ze lijken me heerlijk! Snel eens eentje bestellen. Fijne uitleg trouwens, denk dat heel veel mensen dat erg handig zullen vinden!

    BeantwoordenVerwijderen

Follow on Bloglovin

Pageviews

Wat maakt je mooi. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wat maakt je mooi

Wat maakt je mooi
Webshop

Volgers

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *

Popular Posts